LAV PIVO

Prepoznatljiv ukus i autentičan kvalitet za prave ljubitelje piva

Saglasnost

Koristeći ovu veb stranicu http://www.lavpivo.rs  , saglasni ste da koristite kolačiće u skladu s politikom kolačića. Videćete pop-up ovog efekta prilikom prve posete veb sajtu. Iako se obično ne pojavljuju pri naknadnim posetama, možete povući svoju saglasnost u bilo koje vreme tako što ćete pratiti dole navedene instrukcije.

Onemogućavanje kolačića

Ako se ne slažete sa našom upotrebom kolačića na veb sajtu, molimo vas da ih onesposobite tako što ćete pratiti uputstva za vaš pretraživač [ovde]. Imajte na umu da neke upotrebe veb sajta i usluga koje se pružaju na veb stranici neće funkcionisati tako dobro ako su kolačići onemogućeni.

Tamo gde organizacija koja podešava kolačić obezbeđuje automatsko alatku za onemogućavanje u odnosu na kolačić, mi ćemo navesti naziv te organizacije, kategoriju kolačića koje ona postavlja zajedno sa vezom do automatskog alata za onemogućavanje. U svim ostalim slučajevima navodimo imena samih kolačića i njihov izvor na datum ove politike kolačića kako biste ih lako identifikovali i onemogućili ukoliko želite preko kontrola pregledača.

Neki pretraživači vam omogućavaju da signalizirate da ne želite da pratite aktivnost vašeg pretraživanja na Internetu. Onemogućavanje praćenja može ometati neku upotrebu veb stranice i usluge koje se pružaju na veb stranici.

Posle vaše prve posete veb sajtu možemo promeniti kolačiće koje koristimo. Ova politika kolačića uvek će vam omogućiti da saznate ko postavlja kolačiće i u koju svrhu i daje vam sredstva da ih onesposobite, tako da bi trebalo s vremena na vreme da proveravate.

Šta su kolačići?

Kolačići su tekstualne datoteke sa malim količinama informacija koje se preuzmu na vaš uređaj kada posetite veb stranicu. Kolačići se zatim vraćaju na veb domen originala prilikom naknadnih poseta tom domenu. Većina veb stranica sadrži elemente iz više veb domena, pa kada posetite veb stranicu, vaš pretraživač može primiti kolačiće iz nekoliko izvora.

Kolačići su korisni jer dozvoljavaju veb stranici da prepozna korisnički uređaj. Kolačići omogućavaju da se efikasno krećete između stranica, zapamtite preference i generalno poboljšate korisničko iskustvo. Takođe se mogu koristiti za prilagođavanje oglašavanja vašim interesima kroz praćenje vašeg pretraživanja preko veb stranica.

Kolačići sesije se automatski brišu kada zatvorite pregledač a trajni kolačići ostaju na uređaju nakon što je pretraživač zatvoren (npr. da zapamte vasa korisnička podešavanja kada se vratite na veb stranicu).

Koje tipove kolačića koristi Carlsberg?

Opisaćemo kategorije kolačića koje Carlsberg, njegove podružnice i njegovi izvođači koriste u nastavku.

Strogo neophodni kolačići

Ovi kolačići su od suštinskog značaja kako bi vam omogućili da se krećete po veb stranici i koristite njegove funkcije. Bez ovih kolačića, usluge koje ste tražili (kao što su navigacija između stranica, korišćenjem prodavnice ili usluga e-fakturisanja) ne mogu se obezbediti.

Ovi kolačići su od suštinskog značaja kako bi vam omogućili da se krećete po veb stranici i koristite njegove funkcije. Bez ovih kolačića, usluge koje ste tražili (kao što su navigacija između stranica, korišćenjem prodavnice ili usluga e-fakturisanja) ne mogu se obezbediti. 

Sajt trenutno koristi sledeće, strogo potrebne kolačiće:

Naziv kolačića Izvor Svrha
ASP.NET SessionId Lavpivo.rs

Ovaj kolačić sesije primenjuje Microsoft tehnologiju koja je od suštinskog značaja za funkcionisanje veb sajta. Svakom posetiocu dodeljuje identifikacioni broj kako bi mogli ispravno koristiti veb stranicu.

Kolačići za preformanse

Koristimo analitičke kolačiće kako bismo analizirali kako naši posetioci koriste veb stranicu i pratili performanse sajta. Ovo nam omogućava da pružimo visoko kvalitetno iskustvo prilagođavanjem naše ponude i brzo identifikovanje i rešavanje bilo kakvih problema koji se javljaju. Na primer, možemo koristiti kolačiće za performanse da bismo pratili koje stranice su najpopularnije, koji je način povezivanja između stranica najefikasniji i da odredimo zašto neke stranice primaju poruke o greškama. Takođe možemo koristiti ove kolačiće da istaknemo članke ili sajtove za koje mislimo da će vam biti od interesa na osnovu vaše upotrebe veb stranice. Informacije koje su prikupili ovi kolačići nisu povezane sa vašim ličnim podacima od strane nas ili naših izvođača.

Naziv kolačića Izvor Svrha Dodatne informacije

-utma, -utmb, -utmc, -utmz

Google analitika Ovi kolačići se koriste za prikupljanje informacija o tome kako posetioci koriste veb stranicu. Koristimo informacije za sastavljanje izveštaja i pomoć u poboljšanju veb stranice. Kolačići prikupljaju informacije u anonimnom obliku, uključujući i broj posetilaca na veb stranici, odakle su posetioci došli na veb stranicu i stranice koje su posetili. 

Kliknite ovde za Google politiku privatnosti po pitanju Google analitike

http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html

Možete onemogućiti praćenje putem Google analitike tako što ćete posetiti https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en-GB.

Trajni kolačići.

Sajt trenutno koristi sledeće, strogo potrebne kolačiće:

Lokalno deljeni objekti ("Flash kolačići")

 Pored gore navedenih kolačića, na veb stranici koristimo lokalno deljene objekte, koji se takođe nazivaju "Flash kolačići". Oni se koriste za poboljšanje vašeg korisničkog iskustva, na primer, čuvanjem vaših korisničkih podešavanja i postavki, [kao što su podešavanja jačine zvuka/isključivanja zvuka i povezivanje sa animiranim sadržajem na veb stranici]. Lokalno deljeni objekti su slični kao kolačići pretraživača, ali mogu skladištiti složenije podatke od jednostavnog teksta. Sami po sebi ne mogu ništa da urade sa podacima na vašem računaru. Kao i ostali kolačići, oni mogu pristupiti samo ličnim podacima koje ste naveli na veb stranici, a drugim sajtovima ne mogu pristupiti. Da biste saznali više o Flash kolačićima ili kako ih onesposobiti, kliknite ovde

http://helpx.adobe.com/flash-player/kb/disable-local-shared-objects-flash.html

HTML email web beacon-i

Naši e-mailovi mogu sadržati jedinstveni "piksel za veb beacon" koji je jedinstven za kampanju kako bi nam rekli da li su naši e-mailovi otvoreni i da potvrdimo bilo koji klik na linkove unutar e-pošte. Možemo koristiti ove informacije za svrhe, uključujući određivanje koje su naše elektronske pošte interesantnije za vas i da pitamo da li korisnici koji ne otvore naše e-mailove žele nastaviti da ih primaju. Piksel će biti izbrisan kada izbrišete e-poštu. Ako ne želite da se piksel preuzima na vaš uređaj, trebalo bi da odaberete da primate e-poštu od nas u običnom tekstu, a ne HTML-u. Neke stranice na veb sajtu mogu takođe sadržati veb beacon-e i omogućiti nam brojanje posetilaca koji su gledali naše stranice. Oni nam omogućavaju da razvijemo statističke informacije o aktivnostima i karakteristikama koje najviše zanimaju naše korisnike u cilju pružanja personalizovanijeg sadržaja. U principu, oni se ne koriste za pristup ličnim informacijama bez vaše saglasnosti.

Piksel oznake mogu se deliti sa trećim stranama koje direktno podržavaju naše promotivne aktivnosti i razvoj veb stranica. Na primer, da bi merili efektivnost naših oglasa, treća lica, uključujući i Facebook, mogu da koriste kolačiće, veb beacon-e i druge tehnologije za skladištenje kako bi prikupljale ili primale informacije sa veba i na drugim mestima na internetu i koristile te informacije kako bi pružile usluge merenja i ciljanja oglasa na sopstvenim platformama. Možete saznati kako da odustanete od prikupljanja i korišćenja informacija za ciljane oglase od strane trećih strana ovde (link ka http://www.aboutads.info/choices i http://www.youronlinechoices.eu/).

Upotreba IP adrese i veb logova

Možemo da koristimo i vašu IP adresu i tip pretraživača kako bismo dijagnostikovali probleme sa našim serverom, administrirali sajt i poboljšali uslugu koju nudimo. IP adresa je numerički kod koji identifikuje vaš računar na internetu. Vaša IP adresa se takođe može koristiti za prikupljanje širokih demografskih informacija.

Možemo izvršiti pregled IP-a da bi odredili sa kojih domena dolazite (npr. Google.com) da preciznije procenimo demografske podatke naših korisnika.

Politika kolačića ne obuhvata veb stranice trećih lica

Imajte na umu da se ova politika kolačića ne odnosi na, a nismo odgovorni ni za prakse privatnosti trećih strana koje se mogu povezati sa veb sajtom. 

Promene politike kolačića

Možemo da ažuriramo ovu politiku kolačića, te ćemo vas podstaknuti da s vremena na vreme pregledate smernicu kako biste ostali informisani o tome kako koristimo kolačiće. Ova politika kolačića je poslednji put ažurirana u maju 2018.